God Jul
Trots mina humörsvängningar när jag ville ta ett fint kort på honom och han bara asgarvar för jag blir sådär tok seriös. :)
Idag åkte vi förbi på netonnet och införskaffade oss en ny bamse tv!! :) Dock upptäckte vi några trasiga pixlar, så den måste lämnas igen/bytas. Lite smått drygt när vi inte äger någon bil. Men jag hoppas det löser sig! :)
Valrossen och hjärtat. :)
HAHA på den här bilden hade jag gett upp hoppet om en vacker bild.
Sjukt smickrande bild. Men jag bjuuu!
Personal middag!
Dec. 18, 2012
Mera julbak
Gjorde även dessa skorpor ifjol och som uppskattades av typ alla förutom mig själv. Så jag antar de kommer gå åt även denna gång.
Saffransskorpor (Leila Lindholm)
100 g smör
1 g saffran
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
9. Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).
Ompysslad
Före:
Farligt goda..
Måste be D gömma undan dem så att inte allt är slut till julafton. Har tagit på mig att stå för allt julgodis till julafton. På Lördag kommer även syrran hit och hjälper till lite, tror det blir lakrits kola då. Och igår kokade jag knäck. Sen har vi ju D´s favoriter, Chokladtryffel med polkagriskross som jag inte får glömma, men jag har ju hela nästa vecka på mig också. :)
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 del ljus sirap
50 gram smör
2 msk honung (sista åren har jag använt citronsmak på honungen)
100 g Marabou mjölk choklad
smörpapper
• Blanda i en tjockbottnad kastrull vispgrädde, sirap och strösocker. Koka upp och koka till
tempen är 120 grader. Rör i smör och honomung. Låt koka ytterligare 2 minuter. Bränner
lätt - ta då av grytan från spisen
• Finhacka chokladen. Ta grytan från värmen och rör i chokladen tills den smält.
• Klä en halv långpanna med smör papper. Häll i kolasmeten och låt kallna. Skär i bitar.