Aj Aj Aj

Stackars lilla mormor som idag bröt handleden och höften.
Imorgon väntas operation.
Aj Aj Aj!

Vårtecken

Såg dom här söta blommorna mittemot där jag bor.
Någon som vet vad det är för blomma?
(tagen med mobilen)

sjukling...

Jag tar tillbaka alla gånger jag önskat att jag var sjuk.
För nu mår jag fan pyton, och då vill ni inte veta hur jag mådde igår. fy f*n..
Har i alla fall trotsat min sjukdom och suttit ute på balkongen en stund inlindad i filtar, så nu har fräknarna tittat fram.
.
Har just suttit och kollat på "En plats i solen" på kanal 8, helt sjukt vad jag längtar till turkiet, tror det är 28 dagar kvar! :)


Kanske flytt

Ja i sommar blir det kanske flytt för mig ned till Göteborg. Min pojkvän har sökt in på en utbildning som vi hoppas att han tar sig in på, så just nu sitter vi och letar lägenheter som galningar där nere. Man måste ju börja i tid om man vill ha en chans att få en bra lägenhet.
.
.
Men jag måste erkänna att det är blandade känslor angående flytten. Visst känns det jätte spännande med en flytt och en ny start, tror man kommer växa otroligt mycket som person, problemet sitter väll i att jag är så otroligt hemma kär. Tycker det känns jätte jobbigt att flytta så långt från familjen (vi står varandra super nära).
Sen känns det jätte stressande eftersom jag själv inte vet vad jag ska göra i höst, kommer jag ens få ett jobb där?
Ja vi ser väl vad som händer, nu ska jag packa inför träningen sen är det jobb som gäller!
.
puss

Påskafton och smarrig cheesecake

Dagen igår spenderades hos mor och far med syskon och alla respektive.
Till middag slog vi på stort och grillade. Årets första grillning är alltid extra god :)
Och till efterrätt hade jag bakat en riktigt Cheesecake, alltså ingen fryst utan en som är bakad och till hade jag frukt och bär till. Känner mig riktigt nöjd! :)
.
.
Antal portioner: 8
Ingredienser

Till botten
10 st digestivekex
100 g smält smör
Till första fyllningen
400 g philadelphiaost
3 st medelstora ägg
1.5 dl socker
Till översta lagret
4 dl crème fraiche (ej lätt)
1 msk vaniljsocker
1 dl siktat florsocker
Till den fina citronsåsen
3 msk pressad citronsaft
0.75 dl vatten
1 st äggula
1 tsk majsenamjöl
1.5 dl socker
1 msk smör

.

Gör så här

1. Smula sönder kexen och blanda med smält smör (för hand eller i matberedare). Bred ut och platta till smulorna i en pajform med löstagbar botten.

2. Grädda botten i 5-10 minuter i 200° ugnsvärme med en bit folie under bakformen (den kan läcka). Ställ åt sidan.

3. Mosa omsorgsfullt philadelphiaosten med en gaffel eller kör den i food processor. Blanda ner äggen och sockret och mixa allt till en röra. Fördela över kexbottnen.

4. Grädda i 180° ugnsvärme i ca 35 minuter. Låt kakan kallna.

5. Blanda till översta lagret en röra av crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Bred ut på den helt kalla kakan. Grädda i 180° ugnsvärme i 6–7 minuter, så att ytan stelnar något lite. Låt kakan kallna.

6. Blanda till citronsåsen i en liten rostfri kastrull citronsaft, vatten, äggula, majsenamjöl och socker.

7. Sjud upp allt försiktigt, låt det inte koka i vanlig mening, och rör i såsen medan den tjocknar lite. Avsluta eventuellt med att vispa ner 1 msk kallt smör och låt såsen kallna helt.

8. Servera kakan (på portionstallrikar) i bitar, skeda lite av såsen runt om och garnera fint med frukt och bär och kanske några blad citronmeliss.


RSS 2.0